Arbeidszorg

Arbeidszorg

Personen komen in aanmerking voor arbeidszorg wanneer ze nog niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Redenen variëren van langdurig werkloos zijn, persoonlijke problemen, gezondheidsmoeilijkheden, niet kunnen omgaan met stress en het opnieuw moeten aanleren van arbeidsattitudes.

Wanneer ze ingeschakeld worden in het arbeidszorgsysteem leren ze terug omgaan met een dagstructuur en arbeid .Op deze manier bouwen ze hun zelfbeeld op een positieve manier op.

Vanuit het arbeidszorgsysteem kunnen deze mensen ook doorstromen naar betaalde tewerkstelling. In 2010 startten we de arbeidszorgdienst op, en dat middels een samenwerkingsverband met Abri vzw. De deelnemers aan arbeidszorg worden ingezet naargelang hun individuele kwaliteiten. Dit kunnen activiteiten zijn in de groenzorg van de sociale tuinier of kruidenier, maar ook het verzorgen van dieren zoals kippen komt aan bod. Ook kleine klusjes die aan hun capaciteiten werden aangepast kunnen door hen uitgevoerd worden. Er is voor de arbeidszorgmedewerkers steeds een gekwalificeerde begeleider aanwezig.

Dit project werd gerealiseerd door Werkende Handen met steun van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie en de Nationale Loterij.

Meer informatie over de sociale kruidenier, tuinier en volkstuintjes.

Contacteer ons voor meer informatie over onze dienst arbeidszorg.